חשבשבת היא תוכנות ERP מאוד פופולארית הקיימת בהרבה חברות בישראל והמבוססת על בסיס נתונים SQL. חשבשבת, כתוכנת ERP המהווה חלק חשוב מאוד אם לא הכי חשוב בפעילות העסק, דורשת יחס ותשומת לב מרבית. גיבוי חשבשבת איכותי ובטוח מבטיח שהמידע החשוב שבו יישמר במקרים של כשל במערכת המחשוב, תקלות בחומרה או פגיעה זדוניות כגון ווירוס כופר. הגיבויים מבטיחים שהעסק יהיה עמיד למצבי קיצון בו המידע הושמד או הוצפן בין אם בזדון ובין אם בטעות אנוש ומבטיחים שלא יגרמו להפסדים ונזקים בלתי הפיכים לעסק.
גיבוי חשבשבת היא פעולה חיונית חשובה שאסור לוותר עליה או על איכותה. כל מנהל מערכת מחשוב ו IT האמון על תחזוקת בסיס הנתונים של חשבשבת נדרש לבצע גיבוי חשבשבת יומיומי קבוע ואיכותי על מנת להגן על המידע שבחזקתם. ההמלצות לגיבוי חשבשבת הן גיבוי מלא בכל יום ואם הדטבייס מאוד גדול גיבוי מלא FULL לפחות פעם בשבוע וגיבוי שינויים INCREMENTAL כל יום ואף מספר פעמים ביום. כך נוכל להיות בטוחים שניתן יהיה לשחזר את הנתונים בנקודת זמן מינימלית תוך איבוד נתונים מינימלי עד בכלל. גיבוי חשבשבת ניתן לביצוע באופן אוטומטי ומקצועי על-ידי שירותי גיבוי מנוהלים של XORABACK לדאטה סנטרים מחוץ לישראל כדוגמת אמזון, גוגל, מיקרוסופט, ווסאבי ועוד. אלו דאטה סנטרים העומדים בתקינות המחמירות ביותר ומעניקים לדטה שלנו מקום בטוח לשכון בו.
גיבוי חשבשבת ניתן גם לביצוע באופן ידני ואיננו ממליצים על כך אך מי שבכל זאת מעוניין בסוג גיבוי כזה זה דרך ממשק חשבשבת על-ידי בחירה בתפריט כללי בסעיף גיבוי לבסיס נתונים
בגיבוי מהסוג הזה הגיבוי של חשבשבת מתבצע אל כונן מקומי בדרך כלל וההמלצה שלנו היא להימנע מגיבויים מהסוג הזה מכיוון שהנתונים יושבים על כונן מקומי שהינו פגיע במיוחד באירועי פריצות ווירוס כופר. במקרה זה הגיבוי יוצפן גם כן ולא תהיה אפשרות לשחזר ממנו.
1- גיבוי "קר" אל כונן מקומי או אל הענן
גיבוי "קר" של בסיס הנתונים של ה SQL עליו "יושבת" חשבשבת משמעותו גיבוי קבצי ה MDF וה LDF של בסיס הנתונים ואותו ניתן לבצע רק לאחר הורדת הסרוויס של ה SQL בשרת. את הנתונים ניתן לשמור על כונן מקומי ייעודי או על שרת אחסון כגון QNAP או באמצעות תוכנת גיבוי ייעודית היודעת להעלות את הנתונים אל הענן.
החיסרון בגיבוי קר לכונן מקומי כפי שציינו קודם הוא שהנתונים נמצאים על הכונן המקומי ואינם מוגנים על-ידי הצפנה בכלל והם חשופים להתקפת ווירוס כופר בהן גם הנתונים המגובים מוצפנים על-ידי התוקף וננעלים.
2- גיבוי "חם" אל כונן מקומי או אל הענן
גיבוי "חם "של בסיס הנתונים של ה SQL משמעותו גיבוי ללא הורדת הסרוויס של ה SQL בשרת. תוכנות שונות כדוגמת XORABACK יודעות לגשת אל הדטהבייס ובאמצעות מודול מיוחד לבצע גיבוי "חם" של הנתונים מבלי להוריד את הסרוויס של ה SQL בשרת ומבלי להפריע לשטף העבודה. את הנתונים ניתן לשמור על גם כונן מקומי גם בשרת אחסון כגון QNAP וגם בענן גם יחד. זוהי הגדרת מולטי טארגט בה אנו שומרים את הנתונים בכמה יעדים בו זמנית להגנה מיטבית.
גיבוי הנתונים לענן תוך הצפנה של הנתונים על-ידי מפתח שרק לכם יש אותו, מגינה על הנתונים בצורה מיטבית ושומרת עליו לזמן רב בענן ככל שיידרש.
לסיכום:
במאמר זה דיברנו על חשיבות גיבוי חשבשבת , וציינו כי גיבוי איכותי ובטוח מגן על המידע במקרים של כשל במערכת המחשוב, תקלות בחומרה או פגיעה זדונית כמו וירוס כופר. כל מנהל מערכת מחשוב ו-IT האמון על תחזוקת בסיס הנתונים נדרש לבצע גיבוי חשבשבת יומיומי ואיכותי, בין אם בצורה ידנית (שאינה מומלצת) ובין אם באמצעות שירותי גיבוי מנוהלים של XORABACK בה גיבוי הנתונים מתבצע בצורה אוטומטית ומקצועית אל דאטה סנטרים מחוץ לישראל כמו אמזון, גוגל ועוד ונשמר בהם בצורה מוצפנת על-ידי מפתח שרק למבצע הגיבוי יש אותו.